14/10/2015

Fira de la Taronja 1(1).jpg

La regidora d'Agricultura, Sara Usó, subratlla que la nova Fira "pretén superar el concepte tradicional de venda a peu de carrer".

Castelló inicia aquest diumenge 18 d'octubre la nova Fira de la Taronja que incorpora com a novetats la celebració d'unes jornades gastronòmiques, un congrés científic i activitats de dinamització amb l'objectiu de superar el concepte tradicional de venda de cítrics a peu de carrer. La regidora de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, Sara Usó, ha presentat avui la nova Fira de la Taronja al costat de Néstor Pascual, president de Fepac-Asaja; Manolo Agramunt, de la Cooperativa Cambra Agrària; José Ruiz, del sindicat de Regs; Vicente Miralles, del Coto Arrocero, i César Roures, responsable tècnic de la Fira de la Taronja.

"Aquest nou concepte de Fira de la Taronja és fruït de la ronda de reunions mantingudes amb el sector citrícola que, d'una banda, demanava mantenir el mercat però que, per un altre, volia un impuls i una major promoció", ha apuntat la regidora. Sara Usó ha afegit que amb aquesta premissa s'han programat unes jornades gastronòmiques els dies 12 i 13 de desembre, que convertiran la Plaça Fadrell i el seu entorn en l'epicentre de la gastronomia de la Taronja de Castelló.

La responsable de l'àrea d'Agricultura ha assenyalat que la primera edició d'aquestes jornades gastronòmiques "potenciarà tots aquells productes que es poden elaborar a partir de la taronja amb tallers gastronòmics, de rebosteria, tapes, concursos, showcooking i facilitarà la participació de tots els bars, restaurants i cafeteries que es vulguen adherir".

L'altra gran cita de la temporada de la Fira serà la convocatòria d'un Congrés Científic de la Taronja que se celebrarà els dies 12 i 13 de març en La Pèrgola i que inclourà xarrades, ponències, activitats i demostracions de productes basats en la taronja.

La Fira de la Taronja se celebrarà tots els diumenges fins al mes de maig -excepte els de Magdalena- en les places Fadrell amb extensió a Na Violant, Maria Agustina i Pintor Porcar, en les quals castellonencs i visitants podran comprar cítrics de Castelló recentment recollits de l'arbre a un preu de sol 2 euros 3 quilos. Aquest primer diumenge de Fira ja comptarà amb la participació del Gremi Artesanal de Panaderia. A més, la Regidoria d'Agricultura, en col•laboració amb l'àrea de Comerç dirigida per Patrícia Porta, ha programat activitats al llarg de tota la temporada que permeta implicar a diversos col•lectius com a gremis artesanals, hostaleria, col•legis, instituts, etcètera.

Enguany també es va a intensificar la promoció amb la instal•lació de lones identificatives en les places Fadrell, María Agustina i Pintor de manera que la Fira de la Taronja es promocione tots els dies de la temporada *citrícola a més de repartir cartells i flyers.

Els representants del sector citícrola han agraït el suport de la nova regidora d'Agricultura i de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Castelló. "Estem molt contents que el nou Govern recolze al cinturó verd de Castelló que suposen els horts citrícoles i que recolze al petit agricultor", ha assenyalat Néstor Pascual, president de Fepac-Asaja, qui s'ha mostrat convençut que "les novetats de la Fira de la Taronja són molt positives" i ajudaran a superar els nivells de venda de la passada edició, amb 225.000 quilos.