04/07/2015

20150706_ConsellGovern.jpg

El govern municipal ja ha contactat amb entitats bancàries per a cercar alternatives als llançaments

L'Ajuntament de Castelló ha iniciat els tràmits per a aprovar un protocol administratiu que establirà els pasos a seguir en el cas dels llançaments de l'habitatge en processos d'execució hipotecària.

Els desnonaments representen un problema social que cal afrontar amb determinació i amb el consens de totes les institucions i organismes públics que intervenen: tribunals, operadors jurídics i Ajuntament. Per açò, l'alcaldessa, Amparo Marco, ha contactat amb el president de l'Audiència de Castelló, José Manuel Marco Cos, per a impulsar el desenvolupament d'aquest protocol, que ha sorgit a iniciativa del Col·legi de Procuradors, especialment sensibilitzat pels llançaments de l'habitatge en processos d'execució hipotecària, ja que són els procuradors i procuradores els que estan presents en aquests actes judicials i són conscients del drama humà que ocasionen. Marco Cos va assumir la reivindicació dels procuradors i la va plantejar a l'Ajuntament.

L'objectiu que es persegueix amb aquest protocol és detectar el grau de necessitat de les persones i famílies que es veuen obligades a abandonar el seu habitatge en execució d'una resolució judicial, de manera que se'ls puga procurar un allotjament alternatiu, prèvia valoració dels Serveis Socials municipals.

No obstant açò, mentre es consensua aquest document, el govern de Castelló ja està treballant per a poder donar resposta a futurs desnonaments. La regidora d'Habitatge Social, Participació Ciutadana i Igualtat, Ali Brancal, ha explicat que les regidories d'Habitatge i Benestar Social estan treballant per a conèixer la disponibilitat dels pisos municipals, l'estat de conservació i les reparacions urgents a realitzar per a posar-los a la disposició de la ciutadania, ja que la falta de decisió política de l'anterior equip de govern en aquesta matèria fa que en aquests moments l'oferta d'habitatge social siga limitada.

Així mateix ha indicat que "també hem iniciat contactes amb diferents entitats bancàries perquè ajornen o paralitzen els desnonaments en els casos on hi haja un risc social i perquè posen a la disposició de les persones desnonades un pis en lloguer reduït".

La regidora indicat que "el protocol proposat pel Col·legi de Procuradors és el punt de partida. L'ajuntament, amb totes les regidories i organismes implicats, treballarà per a revisar-ho, millorar-ho i aconseguir la major protecció possible per a les famílies de Castelló". Per açò, en breu se celebrarà una reunió amb tots els actors que deuen intervenir per a revisar-ho i adaptar-ho a les característiques organitzatives de la ciutat.

"El govern municipal és conscient de la situació per la qual estan travessant milers de famílies de la nostra ciutat, que estan perdent els seus habitatges i tenen greus problemes de subsistència. Per açò, el nostre objectiu prioritari és aconseguir que cap família perda la seua llar" ha conclòs l'alcaldessa.