19/10/2015

Amparo Marco en presentacion ruta tapes sabors 06(1).jpg

L'alcaldessa, Amparo Marco, reitera el suport del Govern municipal "a un sector clau per a la dinamització econòmica".

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora d'Impuls a l'Activitat Econòmica, Patrícia Puerta, han assistit avui en el centre universitari de gastronomia Gasma a la presentació de la ruta de tapes Sabors Castelló que en la seua cinquena edició, que se celebra del 26 d'octubre al 15 de novembre, compta amb la participació de 42 locals i tres més de degustació. "Castelló té una gastronomia de qualitat i hem de promocionar-la adequadament perquè es convertisca en un atractiu turístic de primer nivell", ha destacat l'alcaldessa.

La ruta de tapes Sabors de Castelló posarà a la disposició del públic 84 tapes elaborades amb productes de Castelló i es preveu que es consumen unes 100.000 unitats, la qual cosa generarà un volum de negoci per al nostre comerç hostaler de més de 450.000 euros. Sabors Castelló disposa d'un comitè gastronòmic d'experts que cuiden de seleccionar els locals, supervisar les tapes i valorar el servit, l'atenció i el nivell gastronòmic. Aquestes valoracions, al costat de les del públic, donen lloc als premis que es lliuren l'última setmana de novembre.

Marco ha reiterat que "l'Ajuntament de Castelló aposta per la gastronomia com un sector clau per a la dinamització econòmica" pel que iniciatives com la Ruta de les Tapes i el Mercat Gastronòmic "rebran l'impuls necessari per a consolidar-se en l'oferta d'oci local". L'alcaldessa ha afegit que "des de la Regidoria d'Impuls a l'Activitat Econòmica s'està treballant en aqueix sentit perquè l'oferta gastronòmica de Castelló siga un potencial de desenvolupament per a l'economia local".

A més de la presentació, l'alcaldessa ha lliurat un xec per valor d'1.250 euros a la Fundació EDUCO amb part de la recaptació aportada pels locals i l'organització que es destinaran a beques menjador per a xiquets i xiquetes en situació d'exclusió.

La gala també ha servit per a lliurar els davantals d'honor 2015 de Sabors Castelló en les seues sis categories. El davantal d'honor 2015 a la Institució ha recaigut en l'Ajuntament de Castelló per la seua col•laboració amb la ruta de tapes Sabors de Castelló i ho ha arreplegat la pròpia alcaldessa, Amparo Marco; al projecte o esdeveniment, lliurat a Castelló Ruta de Sabor; el de periodista o mitjà s'ha lliurat a Esther Eiros, directora del programa Gent Viatgera en Onda Cero Nacional; Tasca del Puerto ha arreplegat el de restaurant; Raúl Resino el de xef i el premi al productor ha sigut para Mes dels Fumeros i la seua Tomata de Penjar.

Amparo Marco ha destacat que és "tot un honor" rebre el davantal d'honor Sabors de Castelló, que destaca "el suport i la difusió de la institució municipal al comerç hostaler i a la cultura gastronòmica".