16/02/2017

La regidora socialista Patricia Puerta, responsable de l'àrea de Turisme en l'Ajuntament de Castelló, destaca l'impuls al turisme gastronòmic que ha imprès el Govern Municipal. L'última iniciativa per a situar a Castelló en el mapa del turisme gastronòmic ha sigut l'anunci que nostra ciutat albergarà la XII Trobada Nacional de Confraries Gastronòmiques, una cita que reunirà a prop de 200 persones en el CdT del Grau.

Us deixem amb l'article titulat Gastronomia i Turisme: una experiència sensorial en el qual Puerta reflexiona sobre el potencial del turisme gastronòmic en la nostra ciutat:

La ubicació de Castelló, entre el mar i la muntanya, ens permet disposar dels millors productes per a elaborar els nostres rics i variats plats; l'arròs, les verdures, el peix i el marisc són, sens dubte, els reis de la nostra cultura culinària.

Podem dir que Castelló és un paradís gastronòmic on endinsar-se en el món culinari suposa una vertadera experiència sensorial, el nostre gust, olfacte, vista i tacte al paladar experimenten un torrent de sensacions en degustar qualsevol dels nostres exquisits arrossos: paella, arròs a banda, arròs negre, arròs caldós, arròs al forn, rossejat d'arròs, arròs melós, … tots ells elaborats amb els millors productes de la nostra horta i amb el millor peix i marisc de la nostra costa, tal com marca la tradició marinera del Grau.

Sens dubte Castelló està en les millors condicions per a ser un referent gastronòmic a nivell internacional i precisament aqueixa és l'aposta que des del Patronat Municipal de Turisme considerem clau per a atraure visitants tant nacionals com a estrangers durant tot l'any, una oferta gastronòmica "marca Castelló" que ens permeta desestacionalitzar el sector, crear ocupació i dinamitzar la nostra economia.

El nostre menú turístic per a enguany és quasi tan variat com a nostra gastronomia, amb diferents rutes gastronòmiques, congressos i jornades on poder triar: Ruta de Tapes Sabors Castelló, mercat gastronòmic, III Congrés de Gastronomia i Vi, XII Trobada Nacional de Confraries Gastronòmiques, Xou-Cooking, Jornades Gastronòmiques del Grau, … a més de l'ofereix culinària que ofereixen cada dia els bars i restaurants de la ciutat.

Gaudeix d'una experiència única, viu Castelló amb tots els sentits.