05/11/2015

Chococas foto familia(1).jpg

La regidora Patricia Puerta destaca la importància d'apostar "per productes artesans que sumen una bona dosi de creativitat".

La VIII Fira de la Xocolata, el dolç i el pa artesà (ChocoCas) se celebrarà del 13 al 15 de novembre de 2015 en la Pèrgola amb un programa de més de 40 activitats i la previsió de rebre 10.000 visites. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha reiterat l'aposta del Govern municipal "per les fires que, com ChocoCas, ajuden a dinamitzar el comerç local, es converteixen en un focus d'atracció de visitants i difonen els valors dels nostres productes artesans amb una bona dosi de creativitat".

El certamen, organitzat per l'Associació Provincial de Fleca i Pastisseria de Castelló (APANCAS) i Imagina Comunicació, compta amb la col•laboració de l'Ajuntament de Castelló, que demostra així el seu "suport a les iniciatives que ajuden a divulgar els nostres productes locals", ha insistit Puerta.

ChocoCas ja s'ha consolidat com una fira de referència a nivell provincial on la xocolata, el dolç i el pa artesà són els grans protagonistes. El certamen comptarà en aquesta edició amb uns 50 expositors, amb el denominador comú d'oferir les últimes novetats relacionades amb els productes de xocolata i els seus derivats. La programació inclou la participació del mestre xocolater Alberto Ochera, que elaborarà postres nadalenques i mostrarà als assistents com preparar-ho en les seues cases.

Els qui passegen per la fira de la xocolata, el dolç i la fleca artesana de Castelló podran trobar des de vins, sabons, pastissos, galetes, bombons, torrons, dònuts, mel, gelats, pastissos... tot de xocolata.

La programació es reparteix en tres zones, una infantil que creix fins als 50 metres quadrats, una altra de demostracions i l'àrea Apancas, i comprèn tallers de panaderia infantil, activitats lúdiques, de dibuix amb xocolata, una escultura de xocolata, una degustació de paella de xocolata i fins a un tast de xocolates. Es mantenen els concursos de pastissos de xocolata, el del millor pa de Castelló i el de Rotllets d'Anís.

Aquesta vuitena edició també comptarà amb la participació d'Oxfam Intermon Castelló, que farà una xerrada sobre cacau en el comerç just el divendres a les 18.00 hores, i una altra sobre berenars saludables dirigits a públic familiar. A més, APANCAS reconeixerà la labor artesanal de Francisco Sales Roca, de la fleca de Salzadella, al Forn Pastisseria T. Àvila de Benicarló i la trajectòria d'Enrique Viciano, de la Panaderia-Pastisseria Sant Vicent de Castelló que enguany es jubila.

L'horari de la fira serà de divendres 16.00 a 20.00 i dissabte i diumenge de 16.00 a 20.00. Els menors de 5 anys no paguen entrada i, per a la resta del públic, l'accés costarà 2 euros.