30/01/2024

​​​​​​​
30 de gener de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presidit aquest matí en el Saló de Plens de l'Ajuntament el lliurament de diplomes a les persones participants en el curs “Atenció al client i suport tècnic informàtic en empreses tecnològiques” que s'organitza en col·laboració amb empreses adherides a l'associació d'empreses tecnològiques Xarxatec, i en la qual han participat 15 persones.

L'alcaldessa ha intervingut després del lliurament diplomes i ha afirmat que “Castelló és referent en polítiques de creació d'ocupació i en eixa completíssima oferta de cursos, tallers i un altre tipus d'accions formatives que coordinem. I què millor que fer-ho de la mà de les empreses, que són les vertaderes generadores d'ocupació”.

Per a Carrasco “és fonamental eixa col·laboració públic-privada, eixa aliança que permet que persones que estan en cerca o millora d'ocupació, puguen obtindre formació i, el més important, eixes pràctiques que els posen en contacte amb la realitat del mercat laboral, el dia a dia de les nostres empreses”.

La primera edil ha recordat que “la millor política social és la creació d'ocupació. I quin millor si es tracta d'ocupació de qualitat i de la mà d'empreses líders, com en aquest cas, del sector tecnològic de la nostra ciutat. Ningú com aquestes empreses sap millor les necessitats del mercat laboral en el seu sector”.

 


Durant la seua intervenció, la màxima responsable municipal, que ha estat acompanyada en l'acte pel regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, i el president de Xarxatec, José Bort, ha destacat “la magnífica dada que suposa que el 50% de les persones participants en el curs ja hagen signat un contracte en les empreses en les quals han realitzat les pràctiques”.

L'alcaldessa ha subratllat que “les empreses compten amb necessitats específiques i amb accions com aquesta formació a la carta, que es posa en marxa per primera vegada, aconseguim posar en contacte treballadors ben formats amb els seus ocupadors. Així estem aconseguint el principal objectiu que ens hem proposat amb aquest programa: ajudar els nostres veïns a aconseguir una ocupació”.

Carrasco ha mostrat així la seua satisfacció per “les persones que han aconseguit, gràcies a aquest curs, un lloc treballe on puguen desenvolupar el seu talent a casa, a Castelló. Que puguen comptar amb una major estabilitat. I que, com aspirem tots, els permeta viure millor a ells i amb major benestar per a les seues famílies”.

“Des de l'Ajuntament apostem per una ciutat dinàmica econòmicament. I fer-ho de la mà d'eixes empreses que són el motor que espenta la nostra economia, que crea ocupació i que genera benestar en la societat de Castelló. Posarem la catifa roja a tot aquell que vulga invertir a la ciutat, que genere oportunitats, prosperitat, futur”, ha dit.

A partir dels bons resultat obtinguts amb aquest curs, està prevista l'organització d'uns set nous cursos “a la carta” en col·laboració amb uns altres tantes associacions i sectors professionals de la ciutat de Castelló”.

L'alcaldessa ha afirmat davant les persones presents que “el nostre ajuntament no vol que ningú es quede arrere. I treballem per fer que l'accés a una ocupació estable i de qualitat siga possible a Castelló, apostant perquè tot el talent es quede a la nostra ciutat i siga la garantia de futur de les nostres empreses”.

En relació a la diversitat de l'oferta formativa, ha recordat que “són més de 90 les especialitats homologades en les quals impartim formació a les persones demandants d'ocupació. I no és menys gran la inversió, ja que hem aconseguit recentment prop de 6 milions d'euros, provinents de la Generalitat, per a desenvolupar els últims programes posats en marxa i els que es duran a terme durant aquest any”.


 

 


Nous perfils tecnològics

Begoña Carrasco ha manifestat la voluntat de l'equip de govern de l'Ajuntament de “apostar per un sector que més que el futur, representa el present en la nostra societat, com és el tecnològic. Crear ocupació tecnològica és crear ocupació de qualitat i que ens farà progressar i aportar riquesa a la nostra ciutat”.

Així, s'ha referit l'alcaldessa a projectes com “la creació d'un
hub tecnològic al Grau per part de la Generalitat, que servirà per a donar un nou impuls a Castelló i convertir-nos en referència en aquest sector, diversificant l'activitat i creant valor afegit també a eixa oferta formativa que oferim”.

Per part seua, José Bort, president de Xarxatec, ha mostrat el seu agraïment a l'Ajuntament de Castelló “per aquesta formació exitosa”. El responsable de l'associació ha afirmat que “aquesta iniciativa de formació a la carta és ideal, perquè amb més talent atraurem més empreses i amb més empreses atraurem més oportunitats fins a la nostra ciutat”.