19/02/2024

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha valorat hui “el nou impuls a les relacions entre l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana que suposarà una nova i fructífera etapa per a les dues administracions”.

Carrasco ha recordat que “durant els últims dies hem tingut l'evidència que la ciutat de Castelló torna a comptar per a la Generalitat, amb la visita del vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; la vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i de la consellera d'Innovació, Indústria i Comerç, Nuria Montes”.

Per a la primera edil, la presència d'aquesta important representació del govern valencià “suposa un abans i un després que permetrà reactivar i avançar en nombrosos projectes que ni l'anterior equip de govern socialista a l'Ajuntament ni el govern del Botànic en el Palau de la Generalitat van saber ni van voler resoldre. És l'hora de Castelló i ja anem veient els primers fruits d'aquesta nova manera de fer les coses”.

“El desbloqueig de diversos dels projectes estratègics per a la capital demostra que, amb el govern del president Mazón, ha arribat l'hora de Castelló després de huit anys d'oblit i menystinc”, ha recalcat.


Residència de majors i edifici Borrull

D'aquesta manera, l'alcaldessa ha volgut començar recordant la visita de la vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social, Susana Camarero, “qui ha reactivat una obra molt esperada pels castellonencs com és la residència de majors del carrer Onda, que comptarà amb 80 places i amb un Centre de Dia amb capacitat per a altres 40 persones, després de huit anys d'oblit dels socialistes”.

“A més, en eixa visita de Cambrer, va quedar manifesta la voluntat del Consell d'assegurar un repartiment just de l'edifici de Borrull per a albergar i descongestionar els Serveis Socials del centre que hui mateix s'alberguen en l'edifici ‘Quatre Cantons’. Alguna cosa que permetrà també una millor atenció a la ciutadania, tant en el centre com en els Serveis Socials dels diferents barris i districtes”.



Edifici de La Pèrgola

Quant a la visita del conseller de Cultura i Esport i vicepresident primer, Vicente *Barrera, la primera edila ha mostrat la seua “satisfacció per veure com un altre dels projectes que esperem desbloquejar prompte, com és la remodelació de La Pèrgola, va camí també de ser una realitat. Perquè després de molt de temps, Castelló torna a estar en el mapa i es recupera la invisibilitat que els governs socialistes li havien donat en els últims anys”.

En aquest cas, Carrasco ha tornat a reiterar que “l'important per a l'Ajuntament era desjudicialitzar i traure de l'embolic de plets en el qual s'havia vist embolicat per la lluita entre Compromís i el PSOE a compte de diversos dictàmens que anaven negant informes favorables i fent inviable el projecte”.

“Esperarem a la resolució judicial que es produirà previsiblement la setmana vinent i, siga com siga el resultat d'aquesta, treballarem per aconseguir adaptar el projecte a l'entorn BIC del nostre Parc Ribalta, endolcint-lo si pot ser encara més, i posar aquest antic edifici de La Pèrgola al servei de la ciutadania”, ha dit la primera edila.



Hub tecnològic i nou Museu de la Festa en Correus

L'alcaldessa de Castelló ha volgut valorar en tercer lloc la visita de la consellera Nuria Montes, en relació amb “altres dos projectes importants per a la ciutat i que han de veure amb posar en valor la nostra història i patrimoni i projectar-se en el futur”, com són el projecte per a l'antic edifici de Correus i la posada en marxa d'un hub tecnològic al Grau de Castelló.

Begoña Carrasco ha explicat que “en el cas de l'edifici de Correus, volem anar de bracet de la conselleria per a convertir-lo en un gran contenidor cultura, apostant per usos innovadors i turístic. Volem reobrir al públic públic una de les joies arquitectòniques de la nostra ciutat . Una nova vida per a un espai cèntric que revitalitzarà el centre de la ciutat”.

“Segur que amb la col·laboració d'Ajuntament i conselleria aconseguirem que els nostres ciutadans tornen a sentir-se orgullosos d'aquesta peça fonamental del nostre patrimoni i la nostra ciutat podrà comptar, per fi i com es mereix, amb una de les reivindicacions del món cultural i festiu de la nostra ciutat, com és un nou ‘Museu de la Festa’, que pose en valor i reforce també la projecció turística i internacionalització de les festes de la Magdalena”.

Finalment, respecte a la posada en marxa d'un hub tecnològic per a empreses tecnològiques al Grau, l'alcaldessa de Castelló ha volgut subratllar que “el compromís de la Generalitat amb aquest projecte del qual es va signar dimecres passat un protocol de col·laboració entre el Port de Castelló i la conselleria i que arriba també amb el suport de l'empreses associades de *Xarxartec”.

“L'Ajuntament aposta per la tecnologia, per retindre el talent castellonenc a casa i per la creació d'ocupació de qualitat i estable com és el d'un sector tecnològic que dona treball ja a més de 20.000 persones a Castelló”, ha recordat.

“Volem que el nostre port torne a mirar a la ciutat i que la ciutat mire al port amb il·lusió en el futur. I aconseguir que empreses tecnològiques vulguen fer de la nostra ciutat un pol d'atracció per a inversions és una magnífica notícia per a tots. Perquè la dinamització econòmica i la generació d'ocupació és la millor política social”, ha remarcat.

Begoña Carrasco ha mostrat la seua satisfacció en insistir que “gràcies a aquesta nova etapa que s'obri entre la Generalitat i la nostra ciutat, en comptes de promeses, tenim realitats; en vegada infografies, maquetes i solars buits, posem en marxa obres. I on abans regnava la discòrdia i l'enfrontament entre administracions, s'obri pas el diàleg i el consens. Castelló ja ho nota. I els nostres veïns són els màxims beneficiats que, per fi, haja arribat l'hora de Castelló”.