11/02/2024

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha valorat les dades que llança la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló en els programes d'ocupació, inserció social i emprenedoria de l'ONG Acción Contra el Hambre, a través de la regidoria de Benestar Social.

L'alcaldessa ha explicat que “es tracta d'una iniciativa que inclou cinc programes entre els quals destaquen Escoles d'Ocupació, Vives *Emprende i Vives Emplea Saludable”. “Un total de 255 persones desocupades que han participat van millorar durant l'any passat les seues possibilitats d'accedir a un treball mitjançant la participació en els programes d'Acción Contra el Hambre, en els quals col·labora la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló”, compte Carrasco. “L'índex de persones que en acabar aquesta formació han trobat un lloc de treball és del 50%”, afig.

Per a Carrasco, que es va reunir aquesta setmana ajunte la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, amb representants d'Acción Contra el Hambre i personal tècnic municipal, és important destacar també que “aquests programes que es van desenvolupar durant l'any passat, van tindre un 70% de dones entre el total de persones beneficiades. Les dones amb menys preparació i les que depassen ja una certa edat, tenen més complicat si cap la seua inserció laboral, per això és una gran notícia poder ajudar a un percentatge tan significatiu de dones que lluiten per millorar la seua capacitació laboral i aconseguir un millor futur”.

Així, Carrasco ha volgut insistir en “el compromís amb aquesta mena de programes per part de l'Ajuntament. Una col·laboració que permet arribar on els serveis municipals no poden fer-ho sempre. Una labor que redunda finalment en els nostres ciutadans, en aquest cas en persones que estan buscant una ocupació o millorar el que ja tenen. Unes oportunitats que des del consistori no deixarem passar, ja que la millor política social és aquella que permet crear llocs de treball, com són aquests programes d'inserció sociolaboral”.


Habilitats socials i llocs de treball per a indústria ceràmica

L'alcaldessa de Castelló ha posat l'accent que “les persones participants en aquests programes d'inserció soci laboral no sols milloren la perspectiva de trobar un treball, sinó que milloren habilitats personals com la motivació, l'autoestima, l'autoconeixement, el treball en equip o formació en eines informàtiques i digitalització”.

D'altra banda, “se'ls ofereixen diferents eines de coaching i de formació per a fer més fàcil el trobar una ocupació, començant per saber com fer un bon currículum o com enfrontar-se a una entrevista de treball”.

Un altre exemple que ha destacat és el de la formació que es va impartir enfocat a la indústria ceràmica perquè les empreses castellonenques compten amb empleats especialitzats. “L'any passat es va dur a terme una Escola d'Ús de Logística i Neteja Industrial i una Escola d'Ús d'Operari Ceràmic Polivalent, en les quals es van formar 99 persones de la ciutat de Castelló”, subratlla.

“Són exemples de com la col·laboració entre administracions, entitats i empreses ha d'estar enfocada a les necessitats i a les principals activitats econòmiques de la nostra terra, en aquest cas la fabricació de taulells”, ha apuntat.

​​​​​​​