17/03/2016

La Magdalena, el pont de la Universitat, la plaça Major, el Primer Molí i altres quatre espais s'apagaran una hora aquest dissabte.

Castelló se suma un any més a la campanya mundial l'Hora del Planeta amb la qual WWF pretén conscienciar sobre l'escalfament global. L'Ajuntament de Castelló ha decidit ampliar la seua adhesió i a més d'apagar el pont de la Universitat i l'ermita de la Magdalena, aquest dissabte de 20.30 a 21.30 també s'apagarà la plaça Major, la font de Castàlia, el Primer Molí, el Passeig Bonavista, el Casal Jove i el parc de la Panderola, aquests tres últims emplaçaments en el Grau.

L'Hora del Planeta, a la qual Castelló s'adhereix des de 2011, pretén implicar a més de mil milions de persones i mobilitzar a 7.000 ciutats del món, entre elles Castelló, per a demostrar el suport global a l'acció contra el canvi climàtic apagant les llums dels seus principals edificis i monuments.

"Es tracta d'un gest simbòlic al que Castelló vol sumar-se per a conscienciar sobre l'escalfament global i que demostra el compromís de la nostra ciutat amb el clima", ha defensat el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó. A més, fa una crida a la ciutadania perquè també se sume a aquesta iniciativa i contribuïsca a l'estalvi d'energia. En este sentit, el total d'estalvi energètic durant l'hora d'apagat serà de 145 kWh, que equival a 10 dies de consum d'energia elèctrica per a un habitatge amb electrificació mitjana.

Enguany la iniciativa arriba després que el passat mes de desembre, a París, els governs de tot el món aprovaren un acord a favor del clima. "Volem que tots, individus, empreses, ajuntaments i centres educatius, aposten per ser més eficients i autosuficients en l'ús de l'energia i promoguen les energies netes al llarg de l'any per a aconseguir, d'aquesta manera, reduir el nivell d'emissions de C02 del planeta", assenyalen des de WWF, l'organització de protecció de la naturalesa impulsora de la campanya l'Hora del Planeta.

Cal recordar que el ple de l'Ajuntament de Castelló va aprovar el passat mes de gener l'actualització del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que es marca com a compromís la reducció d'un 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El PAES conté en total 30 mesures articulades en quatre blocs, de les quals algunes ja estan en marxa i unes altres encara estan pendents de com l'optimització de les hores de funcionament de l'enllumenat públic, la plantació d'arbrat, el seguiment de l'obtenció de certificacions energètiques tipus A en futurs edificis o la substitució de vehicles de titularitat municipal per vehicles híbrids i elèctrics.