18/09/2016
L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca que els fons municipals per a ocupació s'han multiplicat per vuit en quatre anys fins a situar-se en 1,3 milions.
L'impuls donat a l'àrea d'ocupació des del Govern municipal s'ha reflectit en les contractacions. En aquests primers quinze mesos de govern progressista, Castelló ha traduït en 410 contractacions l'esforç inversor realitzat fins al moment, una xifra que multiplica per quatre els contractes tancats fa quatre anys, en el primer any de mandat de l'anterior Corporació.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha insistit que "les mesures que generen ocupació són, al costat de l'atenció a l'emergència social, la nostra major preocupació perquè segueixen sent la major preocupació de la gent". Així, ha explicat que entre 2012 i 2016 "l'aportació municipal als programes d'ocupació s'ha multiplicat per vuit, passant dels 169.766,63 de 2012 a l'1.351,317,13 d'enguany".
Una major injecció econòmica i una priorització d'aquests programes que s'emmarquen sota el paraigua del primer Pla Estratègic d'Ocupació de la ciutat de Castelló, que contempla set eixos d'actuació amb 56 mesures a desenvolupar "que marquen les línies estratègiques de l'Ajuntament de Castelló per a generar oportunitats laborals i formatives en la nostra ciutat", segons ha explicat la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, qui ha agraït el treball desenvolupat des de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL).
Un altre dels programes que reflecteixen el gir polític en matèria d'ocupació és Jornals de Vila, el primer pla d'ocupació finançada íntegrament per les arques municipals i que permetrà contractar a 43 persones a partir d'aquest octubre. "Aquesta primera edició del pla d'ocupació municipal Jornals de Vila va a suposar una inversió d'una mica més de 700.000 euros entre 2016 i 2017", ha apuntat l'edil Patricia Puerta.
El Pacte Local per l'Ocupació també exemplifica la nova política d'ocupació. La Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica ha dotat amb un pressupost de 300.000 euros al consorci després de tres exercicis consecutius amb pressupost zero. D'aquest pressupost, un de cada dos d'euros es desta a programes d'ocupació.
A més, s'han mantingut els programes conjunts amb altres administracions i s'han sol·licitat subvencions per a cursos i tallers d'ocupació a més d'engegar iniciatives com la llançadora d'ocupació en la qual 25 persones han realitzat sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d'intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.