16/02/2017

170216 segur a internet.jpg

La regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, presenta la campanya "Estic segur en internet?" que arribarà a 15.000 estudiants.

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Consum, engega la campanya Estic segur en Internet? que incorpora per primera vegada el ciberbullyng, o assetjament en xarxes socials, entre els continguts de les xarrades que s'impartiran a estudiants de 1º d"ESO. La regidora de Consum i Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha destacat que "cada vegada els joves utilitzen Internet des d'edats més primerenques pel que la formació en aquest àmbit és més necessària".

Les xarrades, que s'impartiran del 22 de febrer al 28 de març en 15 instituts de la ciutat, arribaran a 15.000 estudiants. "La millor mesura de protecció davant els riscos que pot tenir Internet és l'educació dels joves. A través d'aquestes xarrades podran conèixer com utilitzar les noves tecnologies d'una forma segura, quines accions constitueixen delictes digitals i els perills als quals es poden enfrontar i els riscos que corren", ha explicat l'edil.

Ribera ha explicat que el ciberbullyng és un d'aqueixos riscos i un dels temes que més preocupa als pares, per la qual cosa enguany s'incorpora per primera vegada en aquesta campanya. L'expert en Enginyeria Social, Diego Lleó, serà l'encarregat d'impartir aquestes xarrades, qui ha apuntat que "aquesta modalitat de bullying es caracteritza per ser molt més perillosa i perquè és un assetjament no acaba a l'eixida del col·legi. S'ataca a qualsevol individu, independentment de la seua nacionalitat, sexe, nivell econòmic o social".

Lleó ha afegit que "amb aquestes xarrades als estudiants, volem conscienciar dels perills als quals estan exposats. El ciberbullying és una realitat que afecta a xiquets d'entre 8 a 16 anys, sent els 10 i 11 anys amb majors registres aquest últim any a Espanya".

Les xarrades abordaran tots els aspectes que ofereixen les noves tecnologies, com actuar enfront del ciberbullying i consells bàsics per a mantenir una harmonia. Així, es tractaran aspectes com a hàbits d'autoprotecció, frenar l'assetjament en xarxes davant les primeres manifestacions, no permetre que es produïsca assetjament en cap de les seues manifestacions, ensenyar als menors a utilitzar contrasenyes i claus d'accés segures, aprendre a actuar si un company pateix ciberbullying, fer que la víctima deixe de freqüentar les pàgines en les quals se'ls assetja i ensenyar a valorar la part positiva de l'ús d'Internet.