23/08/2016

El regidor José Luis López destaca el treball d'AMICS en un projecte pioner a la Comunitat Valenciana per a frenar la difusió d'estereotips.

Frenar els prejudicis i acabar amb badomeries i estereotips. L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social i Dependència, ha engegat la segona edició de la campanya 'Un selfie antirumor: usar la consciència' "amb l'objectiu de frenar la difusió i la generació d'estereotips sobre la població immigrant i col·lectius minoritaris", segons ha destacat el regidor José Luis López.

Aquesta campanya de selfies s'emmarca dins del projecte Stop Rumors, que es va engegar a la fi de 2014, en el qual la ciutat de Castelló és pionera en ser el primer ajuntament de la Comunitat València a engegar accions antirumors a nivell municipal. El projecte Stop Rumors, ha afegit el regidor, "contempla accions en diferents àmbits, com el formatiu i el cultural, que pretenen fomentar la diversitat cultural i el desenvolupament de competències interculturals".

L'edil José Luis López ha destacat l'èxit de la primera edició dels selfies antirumors, campanya llançada per primera vegada en 2015 a través del Negociat d'Immigració i Convivència Social (AMICS), amb una participació directa de més d'un centenar de persones i un abast de la publicació en Facebook de 26.662 persones. "Volem animar els castellonencs al fet que se sumen a aquesta campanya per a frenar la difusió d'estereotips i contribuir a fer de Castelló una ciutat més respectuosa, més diversa i intercultural", ha apuntat López.

Com participar-hi.

La campanya consisteix a fer-se un selfie amb un semàfor de tres fars, que estiga en llum roja i acompanyar-lo d'un comentari sobre el que es diu, s'explica i/o es rumoreja respecte a les persones estrangeres, col·lectius minoritaris i d'immigrants per a desmuntar les percepcions negatives, llegendes urbanes i badomeries que coexisteixen en la ciutat de Castelló i que es tradueixen en discriminació i/o exclusió social.

Totes les persones interessades poden enviar la fotografia i el text a través d'un missatge privat en el Facebook Stop Rumores Castelló o enviar un correu electrònic a stoprumores@castello.es per a la posterior publicació.

El projecte Stop Rumors també inclou altres línies d'actuació com ara taules de treball en barris amb diferents associacions; línia formativa antirumors, educació primària, secundària, alumnat universitari, personal tècnic de Càrites, voluntariat i policia local, Centre Penitenciari, joves adolescents de diversa ètnia i nacionalitat tals com el Grup d'Autogestió, l'Escola Municipal de Teatre, etc; i participació en esdeveniments organitzats per altres entitats a través de tallers de sensibilització, xarrades de presentació i dossiers de resultats i metodologia.