30/03/2017

170330 rp congreso gastronomia (2).jpg

La regidora Patricia Puerta destaca que "la gastronomia i els nostres productes ens diferencien i enriqueixen com a destinació turística".

Castelló celebrarà del 3 al 5 d'abril el III Congrés Gastronomia i Vi sota el lema "Mar i muntanya". Una tercera edició que comptarà amb la participació deu xefs amb Estrella Michelín que explicaran, a través de les seues ponències i classes magistrals, les seues propostes gastronòmiques tan variades com a brillants, i que convertiran a Castelló en el centre de referència de la gastronomia nacional. La regidora de Turismo de l"Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha presentat avui el programa del Congrés al costat de dos dels cuiners amb Estrella Michelín que assistiran, Miguel Barrera, del Restaurant Cal Paradís de la Vall d'Alba; i Raúl Resino, del restaurant amb el seu mateix nom a Benicarló, i l'assessor gastronòmic del centre universitari de gastronomia Gasma, Pablo Márquez.

"La presència d'aquests dos xefs amb Estrella Michelín de les nostres comarques mostra el que els professionals de la nostra gastronomia són capaços d'aportar. Són els nostres millors ambaixadors en l'exterior i la demostració que en les nostres comarques comptem amb una oferta gastronòmica de gran nivell qualitatiu", ha destacat l'edil. El III Congrés Gastronomia & Vi també comptarà amb fins a deu xefs que sumen onze Estrelles Michelín i deu Sols Repsol i altres cuiners com el castellonenc Toni Romero, que està triomfant amb la seua proposta gastronòmica en el Restaurant Suculent de Barcelona.

A més dels tres cuiners castellonencs, participaran els xefs Jesús Segura, del Restaurant Trivio de Conca; Vicent Guimerá, del Restaurant L"Antic Molí d'Ulldecona; Alberto Ferruz, de BonAmb Restaurant a Xàbia; Jaime Uz del Restaurant Arbidel en Ribadesella; Carmelo Bosque, del Restaurant La Taverna Lillas Pastia a Osca; Fran Vicente, assessor gastronòmic i xef executiu de Sainete Madrid; Gonzalo Antón, restaurador, gastrònom i Premi Nacional de Gastronomia; Giuseppe Iannotti, del Restaurant Krèsios, en Telese Terme (Itàlia); Álvaro Garrido, del Restaurant Mina de Bilbao, i Marcos Morán, del Restaurant Casa Gerardo, a Oviedo.

L'edil Patricia Puerta ha subratllat que "els nostres productes i la nostra gastronomia ens diferencia i ens enriqueix com a destinació turística. Sens dubte, el turisme gastronòmic té gran projecció i necessita dotar-se de bons professionals per a poder competir amb garanties en un mercat exigent". Per aquest motiu, ha animat a inscriure's en el III Congrés Gastronomia i Va venir que s'inaugura aquest dilluns i per al qual solament queden les últimes places.

"Formació, promoció i diversificació de producte s'han convertit en els principals puntals per a aconseguir l'objectiu de poder comptar amb un sector gastronòmic potent, al que des de l'Ajuntament de Castelló anem a continuar impulsant, perquè la gastronomia és clau per a captar al potencial turista que cerca experiències o sensacions a l'hora de triar una destinació per a visitar", ha apuntat.

En aquest sentit, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castelló ha reconegut que "tenim davant nosaltres una oportunitat immillorable per a atraure cada vegada més a un major nombre de turistes gràcies a comptar amb una oferta gastronòmica de primer nivell, que tan ben representada tenim ací amb els nostres dos Estrelles Michelin".

El cuiner Miguel Barrera ha subratllat la importància "del suport institucional que presta l'Ajuntament de Castelló a aquest congrés perquè la cuina de Castelló tinga visibilitat, arribar així a més gent i tenir la possibilitat de cada vegada ens visiten més turistes". Aquest fòrum "té futur i està contribuint al fet que quan la gent parle de destinacions gastronòmiques tinga en compte a Castelló i açò sense el suport institucional seria impensable", ha postil·lat.

Per la seua banda, Raúl Resino ha apuntat que aquest congrés s'ha consolidat en sol tres edicions com "l'esdeveniment gastronòmic de l'any en la província" i ha afegit que permet donar a conèixer que "Castelló és una privilegiada pels seus productes, on trobem productes de qualitat en el mar, en la muntanya, en els horts locals, en els formatges, en els vins, en els olis, etcètera".

Finalment, l'assessor gastronòmic de Gasma, Pablo Márquez, ha insistit que a més de la visibilitat, el Congrés Gastronomia & Vi "contribueix al fet que seguim evolucionant perquè l'ànima del congrés és la formació, amb aqueixes xicotetes picades d'ullet que cuiners de la qualitat i el prestigi de Miguel Barrera i Raúl Resino, que actuen com a amfitrions, poden aportar al públic participant".

Més informació: www.congresogastronomiacastellon.com