01/12/2015

xarxa llibres patronat 1(1).jpg

El titular d'Educació en el Consell ha remarcat que l'Ajuntament ha respost amb una magnífica organització i desplegament de mitjans

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha començat aquest matí a partir de les 8 hores a rebre les primeres sol•licituds de #XarxaLlibres per part de les famílies. El desplegament de mitjans tècnics i personals que des de l'Ajuntament s'han posat al servei del programa per a la gratuïtat dels llibres de text ha interessat al propi conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que aquest mateix matí s'ha traslladat fins al Patronat Municipal d"Esports - centre logístic per a la tramitació de les ajudes- per a conèixer de primera mà com s'anava desenvolupant la recepció de les primeres sol•licituds per part de les i els alumnes de Castelló.

Així, el conseller ha declarat que Castelló "és un referent respecte a l'organització del programa XarxaLlibres que s'ha realitzat en totes les comarques del País Valencià. L'Ajuntament de Castelló ha respost magníficament i ha acollit el programa com una cosa transversal del propi Consistori i açò es nota en l'organització i en el desplegament de mitjans".

Marzà s'ha mostrat "contentíssim per com s'ha organitzat a Castelló, el cas d'aquesta ciutat és totalment referent i és una experiència a exportar completament a altres ajuntaments. El programa XarxaLlibres té una gran potència". El conseller ha seguit comparant que "en dos anys, el Partit Popular amb el programa Llibrey, que en teoria era un projecte d'intercanvi de llibres, va aconseguir la inscripció de 146 persones. Amb XarxaLlibres, només en la ciutat de Castelló ja portem més de 5.000 persones inscrites a través de l'aplicació telemàtica".

El conseller també ha destacat la implicació del Consistori castellonenc i "com han facilitat a la ciutadania l'accés a aquest programa que és una aposta clara, pedagògica i social per a fer que les famílies puguen tenir accés a un banc de llibres i que no hagen de tornar a fer aqueixos grans esforços econòmics per a pagar els llibres de text".

A la visita que ha realitzat el conseller també han assistit el vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, el regidor d'Educació, Enric Porcar, el regidor de Gestió Municipal, Toni Lorenzo i el director territorial de Castelló, Robert Roig.

Per la seua banda, el vicealcalde, Enric Nomdedéu ha manifestat la seua "alegria de que el conseller ens convertisca en un referent. Des de l'equip de govern, absolutament tots els membres vam entendre des del primer moment que era un repte administratiu d'una enorme complexitat però que tenia un retorn social com mai abans s'havia vist en aquesta ciutat i en aquest país".

Nomdedéu també ha declarat que "hem demostrat que l'administració local de Castelló ben dirigida és imbatible i imparable, que tenim professionals d'altíssima qualificació i amb una predisposició de fer les coses bé si se'ls deixa treballar i se'ls donen els mitjans. XarxaLlibres ha sigut tot un repte per a veure fins a on érem capaços d'engegar una maquinària tan complexa, el resultat és que anem camí de l'excel•lència".

El vicealcalde ha destacat, finalment, que "l'Ajuntament ha posat tots els seus esforços personals, logístics, materials i econòmics al servei d'allò que és la nostra principal obligació: millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes".

El regidor d'Educació, Enric Porcar, ha destacat l'eficiència dels mitjans tècnics que ha engegat l'Ajuntament de Castelló, ja que "havíem creat una aplicació informàtica que ens permetera atendre i registrar la documentació presentada per cada família en un temps que oscil•lava entre els 2 i 6 minuts, ho estem aconseguint fer en 3 minuts. El desplegament de mitjans està sent tot un èxit, està funcionant molt bé".

Finalment, Toni Lorenzo, regidor de Gestió Municipal, ha volgut "agrair, per sobre de tot, als empleats públics municipals que estan donant mostra del compromís amb la societat, però també al suport per part dels centres educatius, sense els quals açò no haguera sigut possible. Des del Govern municipal estem mobilitzant tots els nostres recursos, que són molts i de gran qualitat, per a servir als interessos de la ciutadania i perquè els i les castellonenques puguen disposar de bancs de llibres. Estem fent realitat polítiques de solidaritat, polítiques de futur i polítiques d'educació amb lletres majúscules: educar per a ser solidaris, per a compartir i per a crear futur".