27/01/2018

marco insta.jpg

L'alcaldessa destaca les propostes d'innovació tecnològica, igualtat, ambientals, urbanístiques i de transport aprovades pel ple.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca la "força" de les iniciatives aprovades en el ple municipal d'aquest dijous, en el qual van tirar endavant propostes urbanístiques, mediambientals, d'innovació tecnològica, de foment del transport públic, d"igualtat i de millora de convivència veïnal. "Més enllà de les polèmiques i de l'embolic que de forma interessada generen alguns grups municipals, l'Ajuntament treballa per a millorar la qualitat de vida ciutadana amb projectes que generen benestar per a la majoria", afirma.

"El Govern municipal respon a les demandes socials i assumeix les peticions que es consideren raonables, tant si són de competència de l'Ajuntament, com si són reivindicacions que cal traslladar a altres administracions", afirma. En aqueix sentit, l'alcaldessa anima als grups de l'oposició a "treballar en benefici de Castelló, amb projectes en positiu, que tracten de millorar el que és millorable, i abandonar l'actitud obstruccionista i les discussions partidistes que no serveixen per res".

Marco recorda que el ple municipal va aprovar dues iniciatives dirigides a potenciar el transport públic. D'una banda, l'ampliació del bo Activa"t a persones amb rendes baixes; fins ara les beneficiàries eren, exclusivament, aquelles en situació de desocupació. També es va aprovar una moció de suport al sector del taxi, per a impulsar les inspeccions dirigides a evitar l'intrusisme i per augmentar la col·locació de carregadors elèctrics de càrrega ràpida.

El ple va donar el vistiplau al pla Smart City 2018-2022, amb el qual la institució municipal dóna el salt cap a una "ciutat intel·ligent", amb accions i polítiques relacionades amb les noves tecnologies, l'energia, el medi ambient, la mobilitat i la transparència, entre moltes altres àrees de gestió municipals. En igualtat, es va aprovar dissenyar una estratègia de lluita contra la feminització de la pobresa; en urbanisme, el pla que permetrà la conservació del convent dels carmelites descalços i la creació d'una zona verda, i en seguretat, un pla d'autoprotecció de les urbanitzacions de muntanya.

L'alcaldessa també destaca els esforços realitzats per les diverses regidories per a abordar el problema de convivència veïnal en el grup Perpetu Socors. "El Govern municipal es va presentar davant el ple amb una estratègia d'ajuda i col·laboració amb els residents en el barri, mentre uns altres es dedicaven a instrumentalitzar els problemes i a abanderar actitud demagògiques que no solucionen cap problema", afegeix.