08/07/2016

20160708 fiestas san pedro 1(1).jpg

El tinent d'Alcaldia del Grau assegura que "s'han donat passos cap a una major transparència i participació que no tenen marxa enrere".

Les festes de Sant Pere del Grau s'han tancat amb un superàvit proper als 5.000 euros. El tinent d'Alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha mantingut una reunió amb el grup de treball creat per primera vegada enguany, en la qual ha detallat el balanç econòmic de les festes, que "llancen un superàvit proper als 5.000 euros". Segons ha explicat Simó, "el pressupost final de festes ha sigut de 109.731,13 euros mentre que els ingressos han sigut de 114.708 euros".

El balanç econòmic, que es pot consultar en la pàgina web de l'Ajuntament de Castelló en l'apartat de festes, detalla la procedència dels ingressos així com la despesa segons activitats. "Quant a les aportacions econòmiques per a l'organització d'esdeveniments durant les festes de Sant Pere, han procedit del Patronat Municipal de Festes, del Patronat Municipal de Turisme, de les regidories de Joventut i Gent Gran i la resta, via patrocinis a càrrec de Centre Verd, BP Oil, restaurant J. Zamora, Fundació Dávalos Fletcher i UBE", ha explicat Simó. Aquesta és la primera vegada que es presenta un balanç econòmic detallat de les festes de Sant Pere.

Pel que fa a l'apartat de despeses, la major inversió ha correspost a les orquestres, seguides dels actes taurins, actes culturals, pirotècnia, paelles, pregó, activitats infantils, torrà de la sardina i uns altres.

El tinent d'Alcaldia del Grau ha afirmat que la "valoració del grup de treball és positiva perquè s'han complit els dos objectius que ens marquem d'augmentar la transparència i la participació en el disseny de la programació". En aquest sentit, l'edil ha recordat que el balanç pressupostari està disponible en el portal institucional de l'Ajuntament de Castelló en l'apartat de festes.

Simó ha assegurat que "s'han donat passos que ja no tenen marxa enrere. "Ara sabem quant costen les festes, s'han fiscalitzat, hem aconseguit una major participació, una major implicació per part de col·lectius del Grau", ha subratllat. A més, ha destacat que s'han consolidat actes com el sopar de pa i porta, el dia de les paelles, la torrà de la Sardina, etcètera.

No obstant açò, el tinent d'Alcaldia del Grau ha afirmat que s'han detectat "aspectes a millorar en pròximes edicions de les festes de Sant Pere". Així, Simó ha explicat que es treballarà per a evitar que la Fira Marinera quede deserta, com ha ocorregut enguany, "i es va a prémer la valoració del sector i s'estudiarà la possibilitat d'incloure altres al·licients com a gastronomia o fins i tot un canvi d'ubicació". Respecte a les crítiques per la suspensió d'alguns esdeveniments previstos en el programa, Simó ha explicat que l'exhibició de pilota valenciana, la concentració de foodtrucks o la Fira de Cervesa Artesanal "eren actes que van nàixer de la participació ciutadana, però no s'han realitzat per motius aliens a la Comissió i a l'Ajuntament".

Una vegada més Simó ha agraït la participació de tots els integrants del grup de treball i la implicació de col·lectius del Grau, com la Confraria de Pescadors o l'Associació de Veïns El Faro, que han organitzat actes com la fideuà monumental o la nit guateque "aportant més diversitat a la programació de Sant Pere".