Alimentació és Salut

Alimentacio es salut  

La Regidoria de Transició Ecològica s'ha adherit a la campanya Alimentació és Salut, una iniciativa de la Xarxa de Ciutats per la Agroecologia promoguda durant la pandèmia per conscienciar en hàbits saludables i avançar en sistemes agroalimentaris més saludables.

Castelló s'ha sumat aquest any a la Xarxa de Ciutats per la Agroecologia per compartir experiències que impulsen models agroalimentaris sostenibles i respectuosos amb el medi natural. Dins d'aquesta plataforma es desenvolupa Alimentació és Salut.

Menjar bé garanteix salut, genera consum de proximitat i ocupació en el nostre sector primari i cuida del territori. La campanya recomana un major consum de fruites i verdures de temporada, prioritzar la ramaderia extensiva ecològica, fomentar la compra a granel i evitar el balafiament d'aliments.

L'alimentació saludable és un dret segons l'Organització Mundial de la Salut i que actualment s'afronta un context en què està canviant el paradigma de l'agricultura davant els reptes per l'increment de població, el canvi climàtic i l'afecció en la salut dels productes fitosanitaris.

Segons estudis de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, un de cada quatre casos de càncer estan vinculats amb una mala alimentació; mentre l'obesitat ha crescut a Espanya de 1987 a 2010 d'un 7% al 22% i un 85 % de xiquetes i xiquets no mengen fruita i verdura a diari.

L'agroalimentació sostenible i la conservació del territori són eixos estratègics dels fons de reconstrucció, de la nova Política Agrària Comú de la Unió Europea i dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l'Organització Mundial de l'ONU.